* Zdjęcia mogą nieznacznie różnić się od oryginału.

MIYABI | 5000 MCD 67 - Nóż Santoku - Ostrze: 180 mm

SKU 1002039
Marka GGM Gastro
1 711,99 zł
Brutto

cena zawiera podatek VAT 23% 

Brak w magazynie!
Czas dostawy: zapytaj o czas dostawy!

Wymiary

Szerokość produktu22 mm
Wysokość produktu48 mm
Długość ostrza180 mm
Grubość ostrza2 mm
Długość uchwytu137 mm

Szczegóły

Twardość ostrza66 HRC
Typ produkcji[welded]
Typ szlifowania[smooth_grinded]
Typ uchwytu[concealed_tang]
Materiał uchwytu[black_maple]

Dostawa

Wysyłkaspedycja
Masa0,46 kg

Cięcie bez wysiłku

  • Wyprodukowano w Japonii
  • Ostrze CRYODOR® - składające się ze 132 warstw stali otoczonych warstwą rdzeniową ze stali proszkowej MC66. Hartowane w specjalnym procesie (w tym hartowanie lodem w temperaturze -196 °C), co zapewnia ekstremalną twardość (ok. 66 HRC).
  • Obosieczne ostrze z japońskim profilem ostrza i ultra ostrym spustem Honbazuke. Każde ostrze jest ręcznie szlifowane pod kątem od 9,5° do 12°.
  • Uchwyt wykonany z unikalnego drewna "Black Maple" w tradycyjnym kształcie litery "D". Szpilka z logo w mozaikowym wzorze przyciąga wzrok i jest uzupełniona elegancko zaprojektowaną skuwką. Optymalna równowaga między rękojeścią a ostrzem
  • Nóż został wykonany w japońskim centrum produkcji mieczy i noży Seki. Łączy w sobie japońskie piękno i ostrość

Cechy

  • Długość ostrza:180 mm
  • MIYABI 5000 MCD 67: Noże te w imponujący sposób pokazują, co sprawia, że noże damasceńskie są tak fascynujące: wzór Flower Damascus i 132-warstwowa stal damasceńska ze spustem Honbazuke
  • Santoku pochodzi z języka japońskiego i oznacza "trzy cnoty". Nazwa odnosi się do trzech rodzajów żywności, dla których Santoku jest szczególnie odpowiedni: ryby, mięso i warzywa.

Zgodność ze standardami

  • Wyprodukowane zgodnie z odpowiednimi normami higieny i bezpieczeństwa
  • Oznakowanie CE jako dowód zgodności z normami UE
  • Materiały są zgodne z europejskimi normami bezpieczeństwa żywności