Poprzedni
Następny

* Zdjęcia mogą nieznacznie różnić się od oryginału.

MIYABI | 5000 MCD 67 - Gyutoh - Ostrze: 200 mm

SKU 1002035
Marka GGM Gastro
1 711,99 zł
Brutto

cena zawiera podatek VAT 23% 

Brak w magazynie!
Czas realizacji: napisz do nas!

Wymiary

Długość produktu337 mm
Szerokość produktu22 mm
Wysokość produktu46 mm
Długość ostrza200 mm
Grubość ostrza2 mm
Długość uchwytu137 mm

Szczegóły

MateriałStal damasceńska MC66
Twardość ostrza66 HRC
Metoda produkcjiSpawane
Typ szlifowaniaGładkie wykończenie
Typ uchwytuUkryte wpływy
Materiał uchwytuCzarny klon

Dostawa

Wysyłkaspedycja
Masa0,46 kg

Gyutoh do łatwego cięcia

  • Wyprodukowano w Japonii
  • Ostrze CRYODOR® - składające się ze 132 warstw stali otoczonych warstwą rdzeniową ze stali proszkowej MC66. Hartowane w specjalnym procesie (w tym hartowanie lodem w temperaturze -196 °C), co zapewnia ekstremalną twardość (ok. 66 HRC).
  • Obosieczne ostrze z japońskim profilem ostrza i ultra ostrym spustem Honbazuke. Każde ostrze jest ręcznie szlifowane pod kątem od 9,5° do 12°.
  • Uchwyt wykonany z unikalnego drewna "Black Maple" w tradycyjnym kształcie litery "D". Szpilka z logo w mozaikowym wzorze przyciąga wzrok i jest uzupełniona elegancko zaprojektowaną skuwką. Optymalna równowaga między rękojeścią a ostrzem
  • Nóż został wykonany w japońskim centrum produkcji mieczy i noży Seki. Łączy w sobie japońskie piękno i ostrość

Wykonanie

  • Długość ostrza:200 mm
  • MIYABI 5000 MCD 67: Noże te w imponujący sposób pokazują, co sprawia, że noże damasceńskie są tak fascynujące: wzór Flower Damascus i 132-warstwowa stal damasceńska ze spustem Honbazuke
  • W Japonii gyutoh jest tradycyjnie używany do mięsa, ale równie dobrze nadaje się do krojenia warzyw i ryb

Wytyczne

  • Wyprodukowane w sposób naturalny, zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa.
  • Produkt posiada oznaczenie CE zgodnie z dyrektywą
  • Materiał zgodny z europejskimi normami dotyczącymi żywności