* Zdjęcia mogą nieznacznie różnić się od oryginału.

MIYABI | 5000 MCD - Chutoh - Ostrze: 160 mm

SKU 1002007
Marka GGM Gastro
1 308,99 zł
Brutto

cena zawiera podatek VAT 23% 

Brak w magazynie!
Czas dostawy: zapytaj o czas dostawy!

Wymiary

Szerokość produktu22 mm
Wysokość produktu40 mm
Długość ostrza160 mm
Grubość ostrza2 mm
Długość uchwytu138 mm

Szczegóły

Twardość ostrza63 HRC
Typ produkcji[welded]
Typ szlifowania[smooth_grinded]
Typ uchwytu[concealed_tang]
Materiał uchwytu[birch_wood]

Dostawa

Wysyłkaspedycja
Masa0,41 kg

Łatwe cięcie

  • Wyprodukowano w Japonii
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR® wykonane z wielowarstwowej stali nierdzewnej jest wyjątkowo ostre i zapewnia idealną elastyczność
  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 100 warstwach stali - dla twardości ok. 63 Rockwella i maksymalnego zachowania krawędzi.
  • Dwustronnie szlifowane ostrze z ultra ostrym spustem Honbazuke zapewnia ogromną ostrość. Każde ostrze jest ręcznie szlifowane pod kątem od 9,5° do 12°.
  • Rękojeść brzozowa Masur w tradycyjnym kształcie litery "D" zapewnia równowagę, optymalną kontrolę i cięcie bez zmęczenia.
  • Elegancka zaślepka doskonale dopełnia design uchwytu
  • Nóż został wykonany w japońskim centrum produkcji mieczy i noży Seki. Łączy w sobie japońskie piękno i ostrość

Cechy

  • Długość ostrza:160 mm
  • Noże MIYABI 5000 MCD: Noże z tej serii łączą w sobie piękno i ostrość japońskich noży: niestandardowy kwiat damasceński uzupełniony rękojeściami wykonanymi z brzozy mazurskiej.
  • Nóż Chutoh umożliwia rzeźbienie lub krojenie mięsa i ryb dzięki cienkiemu, ale bardzo wytrzymałemu ostrzu

Zgodność ze standardami

  • Wyprodukowane zgodnie z odpowiednimi normami higieny i bezpieczeństwa
  • Oznakowanie CE jako dowód zgodności z normami UE
  • Materiały są zgodne z europejskimi normami bezpieczeństwa żywności