* Zdjęcia mogą nieznacznie różnić się od oryginału.

MIYABI | 6000 MCT - Gyutoh - Ostrze: 160 mm

SKU 1001970
Marka GGM Gastro
905,99 zł
Brutto

cena zawiera podatek VAT 23% 

Brak w magazynie!
Czas dostawy: zapytaj o czas dostawy!

Wymiary

Szerokość produktu25 mm
Wysokość produktu47 mm
Długość ostrza160 mm
Grubość ostrza2 mm
Długość uchwytu140 mm

Szczegóły

Twardość ostrza63 HRC
Typ produkcji[welded]
Typ szlifowania[smooth_grinded]
Typ uchwytu[concealed_tang]
Materiał uchwytu[pakka_wood]

Dostawa

Wysyłkaspedycja
Masa0,33 kg

Gyutoh dla pasjonatów gotowania

  • Wyprodukowano w Japonii
  • Ostrze CRYODUR®, hartowane w specjalnie opracowanym procesie (w tym hartowanie lodem w temperaturze -196° C), co zapewnia wyjątkowo wysoką twardość.
  • Rdzeń wykonany z niezwykle twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63 jest otoczony dwiema kolejnymi warstwami stali, które są poddawane obróbce młotkowej, znanej jako Tsuchime w języku japońskim
  • Dwustronnie szlifowane ostrze z bardzo ostrym spustem Honbazuke. Każde ostrze jest ręcznie szlifowane pod kątem od 9,5° do 12°.
  • Stabilna wymiarowo rękojeść Pakka Wood - o specjalnie opracowanym kształcie - zapewnia doskonałą równowagę, wysoki komfort i niemęczące cięcie przy wszystkich technikach cięcia; elegancki wygląd z ciemnym drewnem i stylową nasadką końcową
  • Nóż został wykonany w japońskim centrum produkcji mieczy i noży Seki. Łączy w sobie japońskie piękno i ostrość

Cechy

  • Długość ostrza:160 mm
  • MIYABI 6000 MCT: Estetyka i funkcjonalność idą w parze w dobrym projektowaniu noży. W tej serii oznacza to: elegancja łączy się z niezwykle twardą stalą proszkową
  • W Japonii gyutoh jest tradycyjnie używany do mięsa, ale równie dobrze nadaje się do krojenia warzyw i ryb

Zgodność ze standardami

  • Wyprodukowane zgodnie z odpowiednimi normami higieny i bezpieczeństwa
  • Oznakowanie CE jako dowód zgodności z normami UE
  • Materiały są zgodne z europejskimi normami bezpieczeństwa żywności